Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Dr.Aziz Alper Biten Millet vekili adayı oldu

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, görevinden istifa ederek memleketi Diyarbakır'dan milletvekili aday adayı oldu.

Türkiye 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere hazırlanırken, aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. Sağlık Bakanlığının tecrübeli ve başarılı bürokratlarından Dr. Aziz Alper Biten, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde yine Diyarbakır'dan Milletvekili Aday Adayı olan Dr. Aziz Alper Biten, 10. sıradan aday gösterilmişti. 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi başarılı bir seçim kampanyası yürüten Dr. Aziz Alper Biten, partili-partisiz Diyarbakırlıların sempatisini kazanmıştı.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE

Başkanlık sistemi ile Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Dr. Aziz Alper Biten, "24 Haziran tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetilecek olan ülkemizde her anlamda yeni bir dönem başlıyor. Türkiye, 24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde her alanda daha güçlü olacak, büyük atılımlara, projelere imza atacaktır. Bu yeni dönemde ülkem ve bölgemin geleceği adına görev almak için Sağlık Bakanlığındaki görevimden istifa ederek milletvekili aday adayı oldum" dedi.

DİYARBAKIR İÇİN DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Diyarbakır'ın sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesinde değil aynı zamanda Ortadoğu'da da çok özel bir yerinin olduğunu ifade eden Dr. Biten, şöyle devam etti: "Diyarbakır demek tarih demektir, kültür demektir, medeniyet demektir. Peygamberler ve evliyalar şehri demektir. Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'ın ardından beşinci Haremi Şerifi sayılan bir şehirdir. Tıpkı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Ortadoğu'nun kutup yıldızıdır. Diyarbakır'ı huzurun ve refahın hakim olduğu bir cazibe merkezi haline getirmek Ortadoğu barışına da büyük katkı sağlayacaktır. 24 Haziran'dan sonra Türkiye için olduğu gibi Diyarbakır için de yeni bir dönem başlayacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

DR. AZİZ ALPER BİTEN KİMDİR?

1982 yılında Diyarbakır Bismil İlçesinde doğan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu,  Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Sağlık Bakanlığının personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza atmış, Dünya Sağlık Örgütüyle proje çalışmalarında bulundu.

Milli Gençlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Sağlık-Der (Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği) gibi sivil toplum kuruluşlarında temsilcilik, üyelik, danışmanlık görevlerinde bulundu.

“Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı” basılı yayınına katkıda bulunmuş, “Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu”  basılı yayınında denetleyici olarak görev aldı.

“Duasını Davası”  bilen Dr. Aziz Alper BİTEN sırasıyla; Sorumlu hekimlik, Sağlık Grup Başkanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Koordinatörlük, Bakan Yardımcılığı Danışmanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde  Daire Başkanlığı, Bakan danışmanlığı ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde hizmet odaklı çalıştı.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İlgili Haberler
Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ilk açıklama Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ilk açıklama

banner118

banner113

Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın Cazan kentine balistik füze fırlatıldı. Suudiler,...

Haberi Oku