Makale:
 Ankara, Güvenpark'ta 37 canımızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Bu hain saldırının nedenini tahmin etmek ise hiçte zor değil. PKK, İdil'de, Sur'da, Cizre'de kaybettiği savaşın hıncını almak için masum insanlara saldırıyor. Terörün amacı da zaten gündelik yaşamı ölüm korkusuyla esir almak, kitlelerin huzurunu bozmak.

Yitirdiğimiz canların acısını yaşarken bir de teröriste terörist diyemeyen sözde aydın diye bildiklerimiz, bazı siyasetçilerimiz ve malesef kalemini teröre hizmet için kullanan gazetecilerimiz durumu "katliamların sorumlusu devlet" ve "Türkiye'de sokağa çıkılmaz" noktasına getirdiler. PKK'nın her saldırıda halk arasında yılgınlık yaratma amacınada böylece kasten yağ sürmüş oluyorlar.

Sultanahmet'te gerçekleşen terör saldırısını hatırlayın. Saldırıda yaralanan turist çift "Türkiye'ye bir daha gelir misiniz?" sorusuna "Türkiye güzel memleket iyileşir iyileşmez gezimize kaldığımız yerden devam edeceğiz." cevabını vererek küçükte olsa terörizmin asıl amacına karşı en güzel cevabı vermişti.

Paris'te, Bataclan konser salonuna yapılan saldırı sonucunda onlarca kişi üst üste yığılarak can vermişti. "Ben haberciyim, basın özgürlüğü..." diye polisle itişip kakışıp içeriye girmeye çalışan tek bir gazeteci olmadı. Kimse tek damla kan bulaşmış fotoğraf servis etmedi. Sıkıysa etsinlerdi bi... Twitter'da kimse kimseyi suçlamadı. Hükümete karşı eline büyük bir poz geçen en aşırı sağcı Le Pen bile birlik mesajı verdi. Marksistinden tut faşistine kadar "Bu saldırı bize, Fransa'ya yapılmıştır" dedi. 

Türkiye'de olduğu gibi Fransa'da yayın yasağı gelmedi. Çünkü yayın yasağına ihtiyaç bile duyulmadı. Devletin medyayı dize getirmesine gerek yoktu. Medya ise 
"Korkmuyoruz, Terörü lanetliyoruz, Birlik olma zamanı" başlıkları dışında bir şey yazmadı. Olağanüstü Hal ilan edildi. O boş sokakların fotoğrafını paylaşanlara bile Paris Belediyesi birlik olma zamanı mesajlarını verdi. Türkiye'de ise patlamadan sonra sansürsüz fotoğraflar elden ele dolaştı. Hiç birşey düşünemiyorsanız patlama sonucu yerde kanlar içinde yatan o kişinin yakını yerine koyun kendinizi. Sevdiğiniz kişinin o halde fotoğrafını görmeyi ve sosyal medyada yayılmasını ister misiniz?

Paris'te ki saldırının ardından aylar geçmesine rağmen 3 terörist hala aranıyor. Ama ufak tefek tepkiler dışında "Bu nasıl bir becerisizliktir" diye devlete soran olmadı. Teröristleri yakalamak için Brüksel'de hayatı durdurdular. İnsanlar 1 hafta sokağa çıkamadı. Polis operasyona başlamadan önce "Lütfen Twitter'da operasyonla ilgili paylaşım yapmayın" uyarısında bulundu. Brüksel halkı da polis ne diyorsa onu yaptı. Bizlere şaka gibi geliyor değil mi? Bugün Fransa'da polis arama izni olmadan evinizi basabilir. Herhangi bir sosyal mecrada terör örgütünü övmeye kalkarsanız ve ya o minvalde bir paylaşım yaparsanız çok avam bir tabirle emdiğiniz sütü burnunuzdan getirirler, sesinizi çıkaramazsınız.

Duyduğum en ilginç olaylardan biri de o gece Bataclan'da sağ olarak kurtulan kişilerin polisi aradığı ama polisin "Sizinle mi uğraşacağız hattı meşgul etmeyin" demesi olmuştu. Asıl ilginç yani bu nokta değil, konu ne sosyal medyada infial oldu ne de polis teşkilatı yerden yere vuruldu. Sadece Bakanlık yarım ağızla olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi o kadar. Daha iğrencide var ama o kadar iğrençki konuyu buraya taşımak istemiyorum.

Fransa'da öldürülen 2 terörist hakkında, "Polis 2 kişiyi öldürdü" yazabilecek aşağılık bir yayıncılık görmediğimiz gibi halkın içerisinden de böyle bir ahlaksızlığa destek verenin çıktığını görmedik. Türkiye'de ki gibi teröristin cenazesine giden siyasetçi, sosyal medyada alenen teröre destek veren ne yazar ne sanatçı ne de herhangi bir vatandaş yok onlarda. Siz hangi Fransız gazetesini ya da hangi Fransız vatandaşını devlete kin kusarken gördünüz? Terör saldırısı sonucunda muhalefetinden basınına, vatandaşından aydınına kadar kim varsa teröre karşı birlik mesajları verdiler.

Fransız halkı bir olmayı, bir arada kalmayı başardı. Peki bizim bazı siyasetçilerimiz, bazı sözde aydınlarımız, sanatçılarımız ve medya kuruluşlarımız neden birlik olmayı dileyen mesajlar verip kitleleri bir olmaya yönlendirmiyor? Aslında cevap çok açık değil mi? Hain hanede ise kapı kilit tutmaz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113