Sağlık:
Yorum Yap Yazdır
 Kış aylarında gribe karşı korunmada en etkili yöntemlerden birisinin grip aşısı olduğunu belirten uzmanlar, aşı yaptırmak için en uygun zamanın kasım ayı olduğunu belirtti. 
Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr İlknur Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün "1 ile 18 yaş arasındaki tüm çocukların grip aşısı yaptırması gerektiği" uyarısını hatırlatarak, "Sık tekrarlayan orta kulak iltihabıyla rahatsızlanan, ayrıca astım, kalp ve böbrek hastası olan çocukların da mutlaka aşı yaptırmasını öneriyoruz" dedi. 

Kasım ayının aşı için çok uygun olduğunu belirten Bostancı, geciken vakaların hekimlerine danışarak ocak sonuna kadar aşı yaptırabileceklerini söyledi.

"Aşı yaptıran da grip olur ama çabuk atlatır"

Grip aşısı yaptıranların "hiç gribe yakalanmayacaklarını" sandıklarını ifade eden Bostancı, şunları ifade etti:

"Bu sene grip aşısı olduğu zaman 2015 ya da 2016'da hiç grip geçirmeyecek anlamına gelmiyor. Aşı iki şeye engel oluyor, hastalığa yakalandığı zaman hastalığın süresini azaltmak, bir de yoğun bakıma yatacaksa yoğun bakımdaki kalış süresini ve hastalığın şiddetini azaltmak. Grip aşısı yaptıran hastalanmayacak beklentisi olursa hiç doğru olmaz. Grip aşısı sadece o sezonu koruyor. Bu sene yaptırdığımız aşı 2016-2017 sezonunda koruyucu etki göstermiyor."
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Sergen Yalçın sağlık için reklam yüzü...
Futbol Dünyasının yakından tanıdığı isimlerin başında gelen Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde sağlık...

Haberi Oku