Sağlık:
Yorum Yap Yazdır
Varise Karşı Koruyucu
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin varise karşı koruyucu etkisi olduğunu söyledi.
 
Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, varisten korunmak için üzüm çekirdeği tüketilebileceğini belirtti.
 
Halk arasında özellikle çekirdeksiz olan üzümün tercih edildiğine işaret eden Küçükarslan, “Bu yanlış kanının aksine üzüm çekirdeği, toksik, kanserojen, vücuda zararlı değildir. Üzüm çekirdeğinin faydaları 1947 yılında ilk kez Fransız Kimya profesörü Jack Masquelier tarafından keşfedilmiş” dedi.
 
Küçükarslan, kalp ve damarları koruyucu doymamış yağ oranı yüzde 90 üzerinde olan üzüm çekirdeğinin, linol, palmitin, sitearin ve diğer yağ asitleri ile beraber özellikle antiaging E vitamini ve çeşitli mineralleri bünyesinde bulundurduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
“Üzüm çekirdeği, koruyucu iyileştirici fonksiyonlarının çoğunu damar cidarı stabilitesi ve damar üzerine yaptığı olumlu etkilerle sağlar. Damar duvar yapısını korur, varis genişlemelerinin önüne geçer. Damar koruyucu etkisi ve içerdiği yağlarla kalp sağlığını korur. Hipertansiyonu, inmeyi önler. Makular dejenerasyon ve gece körlüğüne karşı koruyucudur. Göz ışık hassasiyetini önler, DNA hasarını azaltır, allerjen histamin salınımını azaltarak alerjiyi önler.”
 
Üzüm çekirdeğinin cilt kollajen yapısını sağlamlaştırdığını, kırışıklığı önleyerek cildi de canlandırdığını dile getiren Küçükarslan, “Prostaglandin salgısını azaltır iltihabi romatizmayı önler, cinsel fonksiyonlara yardımcıdır, yara iyileşmesini kolaylaştırır, içerdiği Proantosiyanidinin antioksidan özelliği ile sigara ve kirli hava zararlarından korur” diye konuştu.
 
– “Tavsiye edilen günlük miktar, 150 ile 300 miligram”
 
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Üzüm çekirdeği tüketiminde tavsiye edilen günlük miktarın 150 ile 300 miligram olduğuna işaret eden Küçükarslan, “Bu oranda alınan üzüm çekirdeği, bozulmuş olan kirli kan damarlarınıza şifa etkisinde bulunacaktır” dedi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Sergen Yalçın sağlık için reklam yüzü...
Futbol Dünyasının yakından tanıdığı isimlerin başında gelen Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde sağlık...

Haberi Oku