Otomobil:
Yorum Yap Yazdır
Hurda araçta son tarih!
 Aracı hurdaya çıkanlar için önemli bit uyarı geldi. Hurda araçların tasfiyesi ve sahiplerinin mağduriyetini önlemek için Bakanlık tarafından yapılan düzenleme kapsamında 326 bin taşıt hurdaya ayrıldı. Hurda araçların tasfiyesi yönünde gelen talep üzerine geçen martta 5838 sayılı kanunun ilgili maddesinde düzenleme yapıldı.
Hurda araç yasasından yararlanmak için son gün 31 Aralık 2014 .. Hurda araçlarla ilgili dönemin yıl sonunda bitecek.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, "Kanunun çıktığı mart ayından beri 326 bin taşıt hurdaya ayrıldı. Terkin edilen motorlu taşıtlar vergisi 573 milyon 911 bin lira, tahsilinden vazgeçilen para cezası ise 7 milyon 349 bin lira" dedi.

Mazıcıoğlu, devirde işlemin hemen bitmediğine dikkati çekti.

Araç üzerindeki haciz ve ipoteklerinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Mazıcıoğlu, "Araç sahipleri, trafik tescil bürolarında gerekli işlemleri yapacak. Kayıt ve tescillerinin silinerek hurdaya çıkarılan araçlar il özel idarelerine bedelsiz teslim edilecek" diye konuştu.

Mazıcıoğlu, üretim yılı 1990 ve daha eski araçların tüm borçlarının silineceğini, 2000 model ve üstündekilerin biriken vergilerinin ise 4'te birinin ödeneceğini sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

New York Otomobil Fuarı başladı
Uluslararası New York Otomobil Fuarı kapılarını 115'inci kez açtı.

Haberi Oku