Sağlık:
Yorum Yap Yazdır
Afyon kocatepe Üniversitesi Organ Bağışı Eğitimi
Afyon kocatepe Üniversitesi Uygulama ve Denetim Hastanesinde tertip eden organ bağışı faaliyetleri alanında talebelere organ bağışının ehemmiyeti ve yöntemleri ile ilgilenen detaylı haber verildi. AKÜ Uygulama ve Denetim Hastanesi Doku ve Organ Nakli Görevlisi Hemşire Özlem Yıldız, 18 yaşından kocaman ve akli balansı yerinde olan herkesin uzuvlarının hepsini ya da bir kısmını bağışlayabileceğini ifade etti . Beyin ölümü gerçekleşen hastalardan organ nakli yapıldığını vurgulayan Yıldız, beyin ölümü ile bitkisel dünya kavramlarının birbirlerine karıştırıldığına uyarı çekti. Yıldız, beyin ölümü hükmünün 4 ayrı branştan meydana gelen doktorlar heyeti tarafından yapılmış olan muayenehane kontrol ve laboratuvar incelemelerinden ardından verildiğini ifade etti .

Yıldız, "Tüm beyin, beyincik ve yaşamsal merkezlerin bulunduğu beyin sapı olarak bilinen özel beyin bölgesinin fonksiyonlarının geriye dönülemez biçimde kaybolduğu ve salt ölümle sonuçlanan bir süreçtir. Bu bakımdan bitkisel hayattan farklıdır. Bitkisel hayattaki hastalar bizzat kendilerine solunuma devam ederler. Bitkisel hayattaki hastalar aylarca üstelik yıllarca yaşarlar ve bir takım vaziyetlerde iyileşebilirler. Fakat beyin ölümü gerçekleşen bireyler yaşama dönemezler." diye konuştu .
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Sergen Yalçın sağlık için reklam yüzü...
Futbol Dünyasının yakından tanıdığı isimlerin başında gelen Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde sağlık...

Haberi Oku