Siyaset:
Yorum Yap Yazdır
Davutoğlu'nun Kongre Konuşmasından Satır Başları: 3 Dönem Kalkıyor
 Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yaşananlara rağmen atılacak adımları tek tek saydı;
 
1- Özgüven restorasyonu yapılacak, özgüvenimiz hakim kılınacak.

2- Demokrasimiz bütün temel özellikleriyle hakim kılınacak.

3- Bürokrasimiz devletimizde en müphem şekilde yeniden inşa edilecek.

4- Kültür ve medeniyetimize ilişkin restorasyonumuz sürecek.

5- Ekonomide restorasyon sürecek.

6- Dış politikadaki atılımlar sürecek.

7- Terör örgütleri, piyonları ve onlarla birlikte harekete geçen şer odaklarıyla mücadele edilecek.

8- 17 Nisan'da açıklanan yargı reformuyla yargı sağlam temellere oturtulacak.

 

YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

 

AK Parti Kongresi'nde üç konuda önemli tüzük değişiklikleri yapılacak. Bizzat AK PartiLideri Ahmet Davutoğlu'nun Kongre

konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;

 

1- SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU KURULUYOR

 

AK Parti, Davutoğlu'nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir

"Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.

 

2- İKİ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR

 

Davutoğlu, ayrıca Partide iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak

 

3- ÜÇ DÖNEM KURALI KALKIYOR

Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı.

 

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

 

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA ÇAĞRISI

 

"Şehadetleriyle milletin birlik ve beraberliğine şahitlik eden şehitlerimizi rahmet anıyor, ailelerine bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Sizleri şehitlerimiz ve hayatını kaybeden hacılarımız için El Fatiha okumaya davet ediyorum…

 

"MÜZİKLERİN EN KUDRETLİSİ İCRA EDİLİYOR"

Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biraz önce değerli divan başkanımız 'şehitlerimize hürmeten bu salonda müzik icra edilmeyecek' dedi ama bu salonda müziklerin en kudretlisi icra ediliyor.
Bu salonda yüreklerin ulvi seslenişi, yüreklerin ritmi var. Anadolu'nun her köşesinde gelen bu ritim.

 

"YÜREKLER VATAN VATAN DİYE ÇARPIYOR"

Ak yürekliler Sakarya'dan, Çoruh'tan gelen ak yürekliler bugün tek bir yürek ritmiyle milyonlarca vatandaşımızla birlikte yürekler vatan vatan vatan diye çarpıyor. Millet millet diye çarpıyor. Bayrak bayrak bayrak diye çarpıyor. Kardeşlik kardeşlik kardeşlik diye çarpıyor. Daha gür bir ses olamaz.

 

Şehitlerimizin emanetini yüreğinde taşıyarak 81 vilayetimizden Ankaramıza gelen bacılarım, dava arkadaşlarım, gönüldaşlarım hepimizi saygıyla selamlıyorum.

 

"BU ŞARKI ÖMÜR BOYU SÜRECEK"

 

Yurtdışından gelen değerli misafirlere hoş geldiniz diyorum. Geçen sene burada sizlere sayın cumhurbaşkanımızla hitap ederken 'insana, mekana selam olsun' diye başlamıştım.
Zamana, mekana ve insana selam olsun. Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki rabbimizin bu millete lütfedeceği en güzel mekandır. Bu mekanda yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Bu şarkı ömür boyu sürecek gençler ( Samanyolu şarkısını söyleyen gençlere karşılık)

 
"NASIL BİR AŞKTIR Kİ BU DİLLER SUSAR, GÖNÜLLER KONUŞUR"

 

Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki tarihin en önemli kaynakları bu mekanda. Bu aziz mekanda bu coğrafyada yaşamanın büyük zaferlere zemin teşkil edilmesine hazırlık yapacak külfetleri de vardır. Böyle bir sevdayı taşıyan gençlerle birlikte olmak ne güzel, delegelerle olmak ne güzel. Bu davayı omzunda taşıyan bacılarımızla, yiğitlerimiz olmak ne güzel. Ayağa kalkan Anadolu, Kafkas çocuklarıyla, Horasan çocuklarıyla olmak ne güzel. Ne büyük şereftir, ne büyük aşktır sizinle yürümek, sizinle konuşmak. Nasıl bir aşktır ki bu diller susar, gönüller konuşur, tuzaklar susar. Allah sizden razı olsun. Bizi aşkla kucaklayan kardeşten daha yüce ne vardır. Bugün 5. Kongremiz daha başlarken en gür sesle başlattınız. Hoş geldiniz dediniz hoş bulduk.

 

"AFYON'DAN, ERDOĞAN'DAN BİR SES YÜKSELDİ"

 

Bütün dünya mazlumları adına essalamünaleyküm. Selam olsun. Bu selam sesi emin olun mazlum diyarlarda yankılanıyor. 20012de sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti kadroları yürüdüğünde zorlu bir mekanda yürüdü kardeşlerim. Balkanlarda çatışma vardır, her bir coğrafyadan imdat sesleri yükseliyordu. Bu aziz millet ekonomik krizden yeni çıkmıştı. 28 Şubat uygulaması milleti sık boğaz etmişti. Afyon'dan bir ses yükseldi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan o ses yükseldi. O ses ile yürüyenler bugüne kadar görev yapmış kardeşlerim bu sesi yüceltmek için hep beraber yürüdük. Kongremizde bu kutlu yürüyüşe öncelik eden bütün milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, üyelerimize, teşkilatlarımıza Kadın ve gençlik kollarımızın yiğit temsilcilerimiz ve AK Parti hareketini vicdanını temsil eden delegelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

"VEFA" VURGUSU

 

Geçen sene burada olağanüstü kongremizi yaparken Sayın cumhurbaşkanımızın hitabından sonra söz aldığımda dedim ki; 'Bu veda değil, vefa kongresidir' demiştim. AK Parti hareketine öncülük eden bütün arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum, vefat edenleri rahmetle anıyorum. Bir vefa hareketi olan AK Parti kadrosu bünyesinden 2cumhurbaşkanı çıkarttı. Ne kutlu bir yürüyüş ki en büyük başarılara imza atıldı.

 

GÜL, ARINÇ, ŞAHİN, TOPTAN'A SELAM

 

Devletin en üst makamlarını kendi mensuplarıyla temsil etme şansı buldu. Hareketimizden çıkan ilk cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e selam ediyoruz. Sayın Mehmet Ali Şahin'e, Sayın Bülent Arınç'a, Köksal Toptan'a selamlarımızı minnetlerimizi sunuyoruz.

 

"BU DEV AYAĞA KALKTI BİR KERE DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEZ"

 

AK Parti bir vicdan, yürek hareketidir. Ak Parti uyudu zannedilen bir devin adıdır. Bu dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. Artık herhangi bir şekilde durmak yok. Şerler defolsun. Buraya gelmek kolay olmadı, bu yolu yürümek kolay olmadı.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Kılıçdaroğlu CHP'nin seçim bildirgesini...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım...

Haberi Oku