Eğitim:
Yorum Yap Yazdır
37 bin öğretmen atandı!



Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törende 105 branşta 37 bin kadro için öğretmen ataması gerçekleştirdi, açıklanan kadrolara 35 bin 563 öğretmen atandı. Törene Bakan Avcı’nın yanı sıra bakanlık bürokratları, öğretmen adayları ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Bakan Avcı, atamalarla 37 bin öğretmen adayın ve ailelerin sevineceğini belirterek, yeni atanacak öğretmenlerin büyük bir camiaya katılacağını ve ulvi bir mesleğe başlayacaklarını kaydetti. 
Salonda ve televizyonda atamaları izleyen vatandaşlar arasında bir anket yapılsa, çok az kişinin ilkokula başladığındaki Millî Eğitim Bakanını veya bürokratların adını anımsayacağını dile getiren Bakan Avcı, "Ama öğretmenimizi unutmuyoruz. Hepimiz, ilkokula başladığımız yıl öğretmenimiz kimdi, çocuklarının, eşinin adı neydi, ortaokuldaki öğretmenlerimiz, fizik, matematik, biyoloji öğretmenimiz, bunların adlarını hiç unutmadık. Dolayısıyla öğretmenler unutulmaz ve bir öğretmen çok şeyi değiştirir. Her birimiz, kendi hayatımızda bunu yaşamışızdır. Öğretmenler değiştirirler. Onun için çok güzel, ulvi bir mesleğe adım atıyorsunuz, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, sağlık, afiyet, huzur diliyorum, ailelerinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum" diye konuştu.
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise atamaların hayırlı olması temennisinde bulunarak, "37 bin öğretmen atamamızla birlikte mevcut öğretmen sayımız 894 bin 255 olacak. 105 alanda, atamaları gerçekleştireceğiz. Coğrafya ve sosyal bilgiler alanı hariç. 151 bin 958 kişi müracaat etti ve bunun sonucunda bugün 37 bin öğretmenin atamasını yapacağız" dedi.
 
2003 yılından bu yana 512 bin öğretmen ataması yapıldı
Bu atamayla 2003 yılından itibaren 512 bin 26 öğretmenin atamasının gerçekleştirileceğini aktaran Aydoğdu, Bakan Avcı döneminde ise 145 bin 211 öğretmenin atandığını kaydetti.
Aydoğdu, "Böylelikle 2003´ten bu yana en çok öğretmen ataması yapılan dönem, bu dönem olmuş olacak" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, öğretmen atamaları gerçekleştirildi. Kura için, Bakan Avcı, salondaki bürokratlar ve adaylardan kura için rakam istedi. "947652313" olarak belirlenen kura numarasına göre yapılan atama sonucunda, salondaki ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınları ile sarılarak paylaştı. Atama sevinci yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan bazı öğretmenler ise sonucu yakınlarına cep telefonuyla bildirdi.
Salona giremeyen adayların töreni izleyebilmeleri için Bakanlık merkez binada dev ekran kuruldu. Bazı adaylar da töreni bu ekranlardan izledi. Bakan Avcı, atama butonuna bir öğretmen adayının annesi ile bastı.
Coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenliği alanları hariç 37 bin öğretmen kadrosu için 161 bin 975 kişi başvuru yaptı, bunlardan 151 bin 958´inin başvurusu onaylandı. Bu adaylardan da 35 bin 563´ü öğretmen kadrosuna atandı.
İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, millî sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmen kadrosu ayrıldı. 
En fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği 4 bin 189 kontenjan ile ilk sırada yer aldı. Bunu İngilizce öğretmenliği 3 bin 964, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 3 bin 819, ilköğretim matematik öğretmenliği 2 bin 574, okul öncesi öğretmenliği 2 bin 90, Türkçe öğretmenliği bin 974, özel eğitim öğretmenliği bin 593, fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliği bin 535, rehberlik öğretmenliği bin 440, matematik öğretmenliği ise bin 334 kontenjan ile takip etti.
Öğretmenler atama sonuçlarını, bakanlığın www.meb.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecek.
Coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenliği için yapılacak atamalar ise, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik alan sınavlarına açılan davaların sonuçlanmasının ardından yapılacak.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Ankara Batıkent'te ilk Montessori Eğitimini...
Ankara Batıkent'te Özel Çağ Okulları gelenekselleşmiş eğitimin aksine Montessori eğitim sistemiyle...

Haberi Oku