Sağlık:
Yorum Yap Yazdır
Şeker hastalarına mucizevi sebze
 Kuşkonmaz çok alışkın olmadığımız ancak aslında günlük beslenmemizin içerisinde olması gereken harika bir sebze. Yaklaşık 5 bin yıl önce Mısır'da yetiştirilen kuşkonmazın faydaları da saymakla bitmiyor.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger "Yeşil kuşkonmaz öncelikli olarak antioksidan ve folik asit yönünden zengindir. Ayrıca iyi bir C vitamini ve K vitamini kaynağıdır" diyor.
5 çubuk kuşkonmaz 25 kkalori enerji içerir. Yani çok besleyici olmasının yanı sıra çok da hafiftir, kilo verme diyetlerinde rahatlıkla tüketilebilir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLUYOR
Özger'e göre; glisemik indeksinin düşük, posa içeriğinin yüksek olmasından dolayı kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olan kuşkonmaz, diyabet hastaları için oldukça yararlıdır.
Tüm bu faydalı özelliklerinden dolayı şeker hastaları kuşkonmazı düzenli olarak tüketmelidir. İyi bir antioksidan kaynağıdır ve kanser, katarakt ve diğer göz sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Sergen Yalçın sağlık için reklam yüzü...
Futbol Dünyasının yakından tanıdığı isimlerin başında gelen Sergen Yalçın geçtiğimiz günlerde sağlık...

Haberi Oku