Eğitim:
Yorum Yap Yazdır
Ankara Batıkent'te ilk Montessori Eğitimini Özel Çağ Okulları veriyor

Özel Çağ Okulları, çocuklarının başka bir okulda kötülüklere maruz kalması nedeniyle 2015 yılında ailelere ve çocuklara daha iyi bir eğitim vermek için bir araya gelen aile bireylerinden kuruldu.

Özel Çağ Okulları, 'Bal tutan parmağını yalar' mantığıyla değil 'Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanamaz' mantığıyla eğitimlerini veriyor ve çocuklara Atatürk'e saygılı, milli bayramlarını kutlayan ve milli değerlerini öğreten eğitimler veriyor.    

Montessori eğitimi çocuk merkezli bir eğitim sistemi

Özel Çağ Okulları yöneticisi Hasan Ulusan, Montessori Eğitim Sisteminin bireysel eğitime dayanan ve Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim yöntemi olduğunu belirtti. 

Dünyada en iyi eğitim yöntemi olan ve 100 yılı aşkın süredir uygulanan Montessori eğitiminin çocuk merkezli olduğunu dile getiren yönetici Hasan Ulusan "Her çocuk kendine özgü bir gelişime sahip ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrendiğinden, eğitim her bir çocuğa özel programlanıyor ve bireysel olarak uygulanıyor. Çocuklar özel geliştirilmiş materyallerle çalışıyor. Materyal tek bir kavramı veriyor ve duyular ile somut olarak öğretim yapılıyor. Matessori Eğitim Sistemi ezberden kurtarıp kalıcı öğrenmeyi sağlıyor." şeklinde konuştu.

Özel Çağ Okulları yöneticisi Hasan Ulusan Montessori eğitiminin çocukların hayatlarına şunları kattığını belirtti:

-Gerçek materyallerle çocuklar hayatı deneyimleyerek, yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenirler.

-Kendisine, çevresine, farklı kültürlere ve emeğe saygı duyarlar. 

-Doğaya ve diğer canlılara karşı duyarlı olurlar. 

-Öz güvenli ve sorumluluk sahibi olurlar.

-Çevresi ile uyum içinde olurlar. 

-Kendilerini en iyi şekilde ifade ederler. 

-İşbirliğine ve karşılıklı yardıma açık olurlar.

-Paylaşmayı öğrenirler. Öğrenmekten zevk alırlar. 

Hasan Ulusan bu sistemin Türkiye'de uygulanmadığını daha önceleri uygulanmış olsaydı servislerde çocukların unutulmamış olacağını ifade etti. Bazı okulların yabancı ülkelerin isimlerini kullanarak eğitim veriyormuş gibi davrandığını dile getiren Hasan Ulusan, bu okulların sadece isim hakkı aldığını ve hiçbir standartının olmadan halkı kandırdığını dile getirdi.  

Batıkent'te Montessori eğitimi veren tek okul olan Özel Çağ Okullarının binası anaokulana uygun şekilde yapılmış. Akıllı bina olarak yapılan okulda konferans salonu, jimnastik salonu, trafik sürüş pisti ve orman oyun parkı da bulunuyor. Çocukların geleceğini planlayan Özel Çağ Okulları aynı zamanda sınıflarında hala kara tahta bulundurarak ve çocuklar için mahalle kültürünü canlandırarak küçük bir kasaba ile geçmişin de unutulmaması için adımlar atıyor.

 

Özel Çağ Okullarında her şey çocuklar düşünelerek yapılmış sınıflar, yemek salonu, lavabolar, merdivenler ve bir sürü şey çocukların boylarında ve onların sınırsız bir yaşam alanında bulunmaları için hayata geçirilmiş. Akıllı binalarda bulunan acil butonu ile doğaz gaz, su, elektrik tek tuşlu kapatılabiliyor. İç dizayn olarak kurumsal ve doğanın renklerinin kullanıldığı Özal Çağ Okullarında Montessori eğitimine uygun, çocukların doğa ile iç içe yaşamaları için tamamıyla doğal ürünler ve renkler kullanılıyor. Plastiğin yer almadığı okulda tahta ağırlıklı olarak doğa ve çocukları koruyan malzemelere yer veriliyor.

Ailelere ve öğrencilere de aylık psikolog desteği veriliyor

Çocuklara İngilizce ve Almanca çift dil eğitimi, bale, satranç, ahşap ve el sanatları atölyeleri ile bir çok alanda eğitim veren Özel Çağ Okulları her sınıfta 15 öğrenciye 2 öğretmen eğitim verecek şekilde planlama yapıyor. Okulda aynı zamanda bir acil tıp teknikeri ve psikolog da her saat bulunuyor. Sadece öğrencilerin eğitimini değil ailelerinde eğitimini önemseyen Özel Çağ Okulları dışarıdan ailelere de eğitim ve psikolog desteği sağlıyor.   

5 öğün yemek verilen çocuklara kendi boylarında yemek alabilecekleri yerlerle bağımsız bir yaşam sunan Özel Çağ Okulları et ve sebze ağırlıklı olarak çocukların beslenmelerine dikkat eden bir kurum. 

Özel Çağ Okulları, 3 servis aracıyla çocukları ailelerine ulaştırıyor. Akıllı servislerde hostesler de bulunuyor, servisin ve çocuğun takibini sağlayan takip sisteminde çocuğun okula giriş saati ve aileye yakınlaştığı konumlar anlık olarak izlenebiliyor.   

Özel Çağ Okullarında temizlik birinci sırada yer alıyor. Öyleki duvarlarında dezenfektan bulunan okulda ıslak mendil kullanılmıyor. Çocukların rahatlıkla duş alabilceği banyolar yer alıyor. Yerden ısıtmanın yapıldığı binada sıcaklık sabitleniyor ve çocukların ısınmasına dikkat ediliyor. Çocukların güvenliği için asansörler eğiticilerde bulunan kartlarla çalışıyor. Bina yedi gün yirmidört saat kamera sistemiyle izleniyor. 

Çalışanlarının sosyal güvencesine dikkat eden Özel Çağ Okulları, çocuklar, aileleri ve çalışanlarıyla birlikte büyük bir aile ortamı sağlıyor.

Özel Çağ Okulları, Batıkent'in yanı sıra Çakırlar şubesini de açarken ilerleyen günlerde Çayyolu şubesini de faliyete geçirerek Ankara'da 3 yer ile ailelere ve öğrencilere Montessori eğitim hizmet verecek. 

Özel Çağ Okulları tarafından Türkiye genelinde her ilde 2 şube olacak şekilde şubelere Montessori Eğitim Sistemi olan MES adı altında şube açma izni verilecek ve Ankara'daki okullarda olan standart özelliklerin şubelerinde de yer alması zorunlu olacak. 

Özel Çağ Okullarını sosyal medya üzerinden de etkin bir kullanım alanı bulunuyor. Öğrencilerin yaptığı etkinlikler sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. 

Sosyal medya hesapları: 

İnternet sitesi: http://www.ozelcagokullari.com/ 

Facebook:

İnstagram:

  

Anahtar Kelimeler
AnkaraBatıkentKreşMontessoriEğitimözel çağ Okullarıözel çağ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin...
Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB’un vasıtasıyla kurulan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi,...

Haberi Oku