Dünya:
Yorum Yap Yazdır
Terör örgütü resmen duyurdu

ABD, Deyrizor operasyonu kapsamında YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) 250 TIR'la ağır silah ve zırhlı Hummer araçları gönderdi. ABD, şimdiye kadar DSG'ye 4800 TIR'la DSG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. ABD son 4 gündür her gün silah ve araç yardımında bulunuyor.

"ABD, DEYRİZOR'DA ASKERİ VARLIĞINI ARTIRIYOR"

ABD'nin Deyrizor operasyonu nedeniyle bu sabah kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirten DSG yetkilisi, "ABD Deyrizor'da askeri varlığını artırıyor. ABD'nin Deyrizor'da 3 askeri üssü de bulunuyor. Kendi üslerinde askeri varlığını artırıyor" dedi.

SON 4 GÜNDÜR SİLAHLAR HER GÜN GELİYOR

DSG yetkilisi, "ABD, Deyrizor operasyonu nedeniyle bize 250 TIR'la zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Pikap araçlar da gönderdi. Son 4 gündür silahlar her gün geliyor. Çünkü ihtiyaç var. Deyrizor'un doğusunda DAEŞ'e yönelik operasyonumuz devam ediyor. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından sokuldu. Oradan da TIR'larla Deyrizor doğusuna bırakıldı" ifadelerini kullandı.

ABD, ŞİMDİYE KADAR 4800 TIR İÇERİSİNDE AĞIR SİLAH VE ZIHRLI ARAÇ GÖNDERDİ

ABD, şimdiye kadar DSG'ye 4800 TIR'la DSG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Ankara, YPG'ye silah verilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla...
ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı B-52 nükleer bombardıman uçaklarının, Ağustos başında tartışmalı...

Haberi Oku