Dünya:
Yorum Yap Yazdır
Bu gece Nasa açıklama yapacak

Amerikan Hava ve Uzay Ajansı NASA’dan yapılan açıklamada, bu akşam saat 21:00'de Mars’la ilgili yeni bir keşfin açıklanacağı belirtildi.
Eylül ayında NASA, Mars’ta akışkan halde su bulduğunu açıklamıştı.

Büyük merak uyandıran bu açıklamanın ardından yapılan değerlendirmelerde, Mars’ın atmosferi hakkında önemli keşiflerin olduğu ve bu keşiflerin açıklanacağı üzerinde duruluyor.

Mars’ın yörüngesinde bulunan ve atmosferini araştıran MAVEN uzay aracının, Mars’ın atmosferi ile ilgili elde ettiği veriler Mars’ın atmosferi konusundaki merakı arttırmış durumda. Washington’da yer alan James Webb Auditorium’dan yapılacak açıklama NASA TV‘den de canlı olarak yayınlanacak.

Eylül ayında yapılan açıklamada, Mars Yörünge Kaşifi (MRO) uydusu tarafından elde edilen fotoğraflarda, gezegen yüzeyinde sıvı su akışına ait izler bulunduğunu tespit ettiklerini duyurulmuştu. Bu açıklama, Kızıl Gezegen'de yaşam olasılığını daha da güçlendirmişti.

Bugün yapılacak açıklamayla ilgili, Mars’ta bir zamanlar atmosferin yapısı ya da atmosferin bir zamanlar Dünya’dakine benzer olduğuna dair açıklama yapılma olasılığının yüksek olduğu düşünülüyor.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla...
ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı B-52 nükleer bombardıman uçaklarının, Ağustos başında tartışmalı...

Haberi Oku