Ekonomi:
Yorum Yap Yazdır
1999 Öncesi sonrası emeklilik

Emeklilikle ilgili olan şartlar her reformdan sonra giderek zorlaşmaya başladı. Dahası yaş şartı kademeli olaraktan 65’lere kadar çıkmaya başladı. Ancak eski sigortalı olanlar için çok güzel fırsatlar da oluyor. Özellikle 9 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı olanlar (4A-SSK) olan çalışanlar için 10 yıllık bir primle (3600 gün) emeklilik imkanı sunuluyor…

Emeklilikle ilgili şartlar olarak her reformlardan sonra giderek zorlaştırılmaya başladı. Dahası yaş şartları kademeli olarak 65’lere kadar çıkıyor. Ancak eski burada 10 yıllık prim (3600 gün) ile birlikte sigoralı olan tarihten bu güne kadar 15 yıl geçmesi gerekiyor ki, bu zaman zarfı da zaten çoktan doldu. Böylece sigortalı olduktan sonra fazla çalışma imkanı da bulamayan, özellikle kadın sigortalılar için emeklilik imkanı sunuluyor. Üstelik bu primleri çalışarak doldurmak da şart değil, borçlanma imkanı da var..

Eski sigortalılar çalışarak veya borçlanmayla emekli olabiliyor artık…

Yaş devreye girince en erken emeklilik için kadınlar başta olmak üzere 08.09.1981 tarihinden önce işe girmiş ise 3600 gün primi tamamlayarak 50 yaşınıda doldurduktan sonra başka hiç bir şarta bakılmadan emekli olma şansı yakalayabiliyor..

kaynak memurlarahaber

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Emeklilere 2. ikramiye
Bu ay bin liralık ilk ikramiyelerini alan emeklilerin yaz kazancı sürecek. Temmuz’da maaşlar artacak, Ağustos’ta...

Haberi Oku