GENEL:
Yorum Yap Yazdır
İsrail'e kritik uyarı

The Guardian'da yer alan habere göre Kudüs'teki Avrupa Birliği diplomatları İsrailKudüs'ün Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri meşrulaştırmak için arkeolojik ve turistik sit alanları inşa ettiği konusunda uyarı yaptı.

1967'den bu yana İsrail tarafından işgal edilmekte olan Doğu Kudüs'teki bazı bölgeler, basına sızan rapora göre, yerleşim alanlarını desteklemek, meşrulaştırmak ve genişletmek amacıyla politik bir araç olarak kullanılıyor.

Raporda İsrail'in çok nüfuslu bölgelerde ulusal park olarak ilan ettiği tek bölge Doğu Kudüs ifadeleri yer aldı. AB'nin Kudüs'teki diplomatları tarafından hazırlanan raporda kentteki genel durumun kötüleştiği ve barışa dair umutların azaldığı belirtildi.

Raporda kentin nüfusunun yüzde 37'sini oluşturan Filistinlilier'in 130 bina yıkımı ve 228 insanın yerinden edilmesi gibi kararlarla ötekileştirilmeye devam ettiğine vurgu yapıldı.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İlgili Haberler
Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Meteorolojiden kritik uyarı Meteorolojiden kritik uyarı
ABD'de kar hayatı felç etti ABD'de kar hayatı felç etti

banner118

banner113

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji yaptığı açıklamayla, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de...

Haberi Oku