Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Müezzinoğlu Meclis'te Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Açık Kapı Bıraktı (EYT)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (ÇSGB) Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Büyük Mille Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda emeklilikle yaşa takılanlarla ilgili çok önemli bir açıklamaya yer verdi. Bakan yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kapıyı açık bırakarak topu Parlementoya attı. Erken emekliğe karşı olduklarını tekrarlayan Mehmet Müezzinoğlu Parlemontoda düzenleme yapılırsa kendisinin bir şey demek durumunda olmadığını belirtti.

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) mağduriyetleri TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorusu üzerine gündeme geldi ve ÇSGB Bakanı Müezzinoğlu tarafından Meclis'te konuyla ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Mehmet Müezzinoğlu'nun, Meclis tutanaklarına da yansıyan açıklaması tam olarak şu şekildedir:

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği sözlü soru önergesini Bakan Mehmet Müezzinoğlu şu şekilde cevapladı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TBMM kürsüsünden yaptığı açıklamada “Sayın Ömer Fethi Gürer’in Sözlü Soru Önergesi ’ne cevabımız: Emeklilik sistemlerinde finansal sürdürülebilirliğin temel sigortacılık ilkeleri içinde devam edebilmesinde yaş en önemli parametrelerden biridir. Dolayısıyla yaşla ilgili düzenleme kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve Hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer hiç umut yok mu emeklilikte yaşa takılanlar için Sayın Bakan şeklinde EYT ile ilgili soru sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şu şekilde cevapladı: Bizim ölçeğimizde yok ama tabii Parlamento bir düzenleme yaparsa bir şey diyemiyorum ama bizim böyle bir çalışmamız yok ve bu anlamda bir çalışma yapılmasının da açıkçası aktüeryal dengeler açısından çok doğru olduğu kanaatinde değilim ”dedi.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

CHP'de gündem revizyon
CHP'de imza yeter sayısına ulaşılamadığı gerekçesiyle olağanüstü kurultayın toplanmayacağının...

Haberi Oku