Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
Kuzugöbeği'nin kurusu 600, yaşı 100 lira

Türkiye'de farklı birçok bitkinin yetişmesiyle tarım ürünüyle geçimini sağlayan halkında geçim kaynağı çeşitleniyor. Bunu sağlayan ürünlerden bir tanesi de mantar ürünleri. Bu mantar ürünlerinden Kuzugöbeği mantarının ender bulunması nedeniyle fiyatı bir hayli pahalıya satılıyor.
 
Türkiye'nin bir çok yerinde çam ormanlarında yetişen kuzugöbeği mantarı vatandaşların geçim kaynağı oldu. Kuzugöbeği, ülke dışına kilosu 100 TL’den ihraç edilirken, kurutulmuşu ise 600 liraya kadar müşteri buluyor.

Bahar aylarının gelmesiyle Silifke’de halk içinde kuzugöbeği şekilde adlandırılan mantar vatandaşların yüzünü güldürdü. Özellikle çam ağaçlarının altında yetişen kuzugöbeği mantarının, bu sene havanın yağışlı ve sıcak gitmesi neticesinde bol miktarda yetiştiği kaydedildi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku