Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
13 Yaşındaki Fatma Kirpi Eti Yerken Ölüyordu

Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yazılı olarak bir açıklama yapıldı. Balgat Çidem Mahallesi'nde yaşamakta olan 13 yaşındaki Fatma Gezer'in ailesi ile birlikte kirpi eti yediği sırada kemiği boğazına takılarak yemek borusunu deldi. Olay yaklaşık olarak 5 gün önce gerçekleşti. 
Baş ağrısı, istifra ve göğüs kısmındaki ağrılar nedeniyle hastaneye başvurdu. Hastanede boğazına takılan kemik nedeniyle kanama olduğu tespit edildi. 

Annesinin boğazına takılan kemiği çıkarmak istediği ancak başarılı olamadığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bu bulguları aile bize söylemeden geldi. Menenjit şüphesiyle yaklaştık. Çocuğun bulgularından yola çıkarak akciğer tomografisi çektiğimizde yabancı cisim tespit ettik. Hastamız geldiğinde oksijeni azalmıştı. Oksijen desteği verdik, ateşi düşürüldü, ardından gerekli müdahaleleri yaptık. Kirpi etinin ülkemizin bazı yerlerde şifalı olduğu düşünülerek tüketildiğini öğrendik ancak bu, yanlış bir uygulamadır.


Hastamız da kirpinin sırt bölümündeki kürek kemiğini etle karışarak farkında olmadan yutmuş" denildi.


Açıklamada, "Görüldüğü gibi hastamızın bütün şikayetleri geçti ve sağlıklı şekilde taburcu ediyoruz. Yemek borusunu delip göğüs boşluğuna yerleştiği için hastanın hayati tehlikesi yüksekti. Hastamızın, boğazına kaçan cismin kirpi kemiği olması dolayısıyla vakanın dünya tıp literatürüne girmesini bekliyoruz" denildi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku