Siyaset:
Yorum Yap Yazdır
Erdoğan ile Obama'nın Arası Açıldı
 Erdoğan bugün yaptığı açıklamada önceden Obama ile görüştüklerini ancak son zamanlarda Mısır, Suriye ve Filistin'de yaşananlardan dolayı görüşmediklerini aktardı.  Başbakan Erdoğan, Obama'nın bu tutumunu elştiriyor. Son İsrail saldırısı ile ABD ve Türkiye'nin arası iyice açılmış durumda.

“ Şimdi Amerika'nın yaklaşımlarını anlamıyorum. Mısır'a yaklaşımını, Suriye'ye yaklaşımını, Filistin'e yaklaşımını anlamıyorum” diyen Erdoğan’a “Bu durum Obama ile aranızın açılmasına neden oldu mu?” sorusu soruldu. 

Böylece Erdoğan, "Ne yazık ki şu anda doğrusu Biden'la Irak meselesinde görüşüyoruz” diye belirtti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Obama’yı aramasını ve bu mevzuda bizzat görüşmesini niyetinde olduğunu söyledi .bizzat görüşmesini bu mevzuda bir de siz konuşun” dediğini söyledi . 

Erdoğan eskiden Başkan Obama’yla doğrudan konuştuğu hatırlatılınca ise, “Evet, geçmişte doğrudan arıyordum. Suriye hususunda beklediğim sonuçları alamadığım için, dışişleri bakanlarımız görüşüyorlar” açıklamasında bulundu ve “Biz de Biden’la görüşüyoruz, o beni arıyor ben onu arıyorum” diye belirtti . 

Erdoğan ile Obama arasındaki son telefon görüşmesi İkinci Şubat’ta yapılmıştı ve Beyaz Saray sözcüleri akabinda Erdoğan’ı konuşmanın içeriğini çarpıtmakla suçlamıştı.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

Kılıçdaroğlu CHP'nin seçim bildirgesini...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım...

Haberi Oku