Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Çin'in ilk 'özel' roketi ateşlendi!

Pekin merkezli özel bir şirket olan OneSpace Technology tarafından geliştirilen "Chongqing Liangjiang Star" roketinin fırlatılması, resmi olmayan bir Çin roketinin yörüngeye başarılı bir şekilde ilk kez girmesi açısından özel bir anlam taşıyor.

Şirketin başkanı Ma Chao, "Roket, OneSpace tarafından geliştirilen katı yakıt motoru ile çalışmaktadır ve kontrol sistemleri kullanıcı talebine göre özelleştirilebilir, dünyadan 800 kilometrelik yörüngeye 100 kilogramlık bir yük yerleştirebilir" dedi.

Ma Chao knuşmasının devamında, "Roket, kablolu internet yerine kablosuz iletişim gibi enerji tasarrufu sağlayan teknolojiyi kullanıyor ve bu sayede yakıt maliyetlerini yaklaşık yüzde 30 oranında azaltıyor"açıklamasında bulundu.

Şirket kurucularından Shu Chang yaptığı açıklamada, 2019 yılında 10  fırlatma misyonu beklediklerini bildirdi. Shu ayrıca, "Umarım dünyanın en büyük Küp (küçük) uydu fırlatıcılarından biri olabiliriz" dedi.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

CHP'de gündem revizyon
CHP'de imza yeter sayısına ulaşılamadığı gerekçesiyle olağanüstü kurultayın toplanmayacağının...

Haberi Oku