Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
El değmemiş Göcek koyları yapılaşmaya açılıyor

Dalaman'ın güzelliğiyle ünlü Göcek koyları 'C tipi mesire yeri' olarak ihaleye çıkarılıyor. İhaleyle koyların 29 yıllığına kiraya verilmesi planlanıyor.

Muğla Dalaman’a bağlı Göcek koyları üzerinde hiçbir yapı bulunmuyordu. Türkiye'nin el değmemiş güzel koylarına tesisler kurulabilecek.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bağlı Göcek Koyları diye bilinen Göbün, Akbük, Bedri Rahmi (Taşkaya) ve Küçük Sarsala koyları Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye açılıyor.

Koylar, “C tipi mesire yeri” ilan edilerek, 29 yıllığına kiralanacak. İhale ile kiralanacak alan toplam 5.5 hektarlık ormanlık alanı kapsıyor.

Akbük ve Bedri Rahmi (Taşkaya) koylarının ihalesi bugün (26 Mart), Göbün ve Küçük Sarsala koyları için ihaleler ise yarın (27 Mart) yapılacak.

İhalelerin gerçekleşmesi durumunda çevreciler prostetolara yapacak. Ayrıca ihale sürecinin durdurulması için change.org’da da bir imza kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz aylarda Dalyan’a bağlı İztuzu Plajı’nın işletmesi de özel şirkete devredilmiş, uzun süren direnişin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri adım atmak zorunda kalmıştı.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku