Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
Diyarbakırlı vekil adayı Nevruz'da barış ve dostluk mesajları verdi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Dr. Aziz Alper Biten, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Nevruz Bayramı’nın bin yıllardır Ortadoğu’da kutlandığını belirtti. Biten “Yeni gün anlamına gelen Nevruz, yeniden dirilişin, tazelenişin ve baharın sembolüdür. Nevruz aynı zamanda, barışın ve kardeşliğin adıdır.” diye konuştu. 
AK Parti hükümetleri öncesi Nevruz denilince akla yasakların, şiddetin, yakıp-yıkmanın geldiğini hatırlatan Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Dr. Biten, Nevruz ateşinin artık özgürce yakıldığını ve tüm yurtta barış havası içerisinde kutlandığını vurguladı. Biten, “Nevruz Bayramı AK Parti ile birlikte özgürce ve anlamına uygun bir şekilde kutlanmaya başlandı. Hepimizin bayramı olan Nevruz Bayramı, birlik ve beraberliğimizin arttığı, birbirimize sımsıkı kenetlendiğimiz, bütün unsurlarımızla, bütün farklılıklarımızla birbirimizi bağrımıza bastığımız bir gün olmalıdır” şeklinde açıklamada bulundu. 

Barış Süreci ile ilgili önemli adımların atıldığı bir ortamda Nevruz Bayramını kutladıklarını söyleyen Dr. Aziz Alper Biten, şöyle devam etti: 

“Nevruz Bayramını bu yıl, Barış Sürecinin konuşulduğu, silahların bırakılması çağrısının yapıldığı bir ortamda kutluyoruz. Yeni bir gün anlamına gelen Nevruz’un, bölgemizdeki barışın ve huzurun kalıcı olması açısından yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz. Nevruz Bayramının adı gibi yenilenmeye, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını istiyoruz. Silahların bırakılması ile ülkemiz tam bir bahar havasına kavuşacaktır. Artık analar ağlamasın, ülkemizin kaynakları teröre akmasın istiyoruz. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var.  

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Nevruz Bayramı dolayısıyla yapılacak olan kutlama etkinliklerinin ana temasını, ‘Biz Birlikte Türkiye’ yiz’ sloganı oluşturuyor. Bu topraklarda yaşayan hangi dile, dine, ırka ve inanca mensup olursa olsun herkes bu vatanın asli unsurudur. Bu nedenle farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, bütün milletimizle el ele, gönül gönüle Nevruz Bayramını kutlamalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi daha da güçlendirerek, ortak geleceğimizi şekillendirmeye devam edeceğiz. Bütün bu düşüncelerle bu coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz Bayramını kutluyor, Nevruz’un tazelenmeye, yenilenmeye, barışa, kardeşliğe ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Newroz Pîroz Bê, Newroz Şîma Pîroz Bo..."
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku