Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
Cem Yılmaz: Biz İlberciyiz arkadaşım.Yeni ne canım...
 Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara bir destekte komedyen Cem Yılmaz'dan geldi. Ortaylı'nın bir televizyon programında yaptığı “B.k kurarsınız yeni Türkiye’yi” sözleri gündemden düşmüyor. 
Kimileri tarafından  tepkiyle karşılanan kimileri tarafından da destek verilen sözlere Cem Yılmaz'da yaptığı “Biz İlberciyiz arkadaşım.Yeni ne canım. Türkiye demek nasıl olur da yetmez! Memleketini seven adam, yeni eski diye yaygara yapar mıymış? Türkiye iyidir iyi… başa döneceğim yine… Türkiye tamamdır yani….Bak ne güzel…net! Türkiye… bu ya işte… Zor değil ki” açıklamasıyla destek verdi.
Yılmaz Twitter sayfasına “Biz İlberciyiz arkadaşım.Yeni ne canım. Türkiye demek nasıl olur da yetmez! Memleketini seven adam, yeni eski diye yaygara yapar mıymış? Türkiye iyidir iyi… başa döneceğim yine… Türkiye tamamdır yani….Bak ne güzel…net! Türkiye… bu ya işte… Zor değil ki” notunu düştü.

Cem Yılmaz kimdir?


23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Sivas'lıdır. İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi. [1]

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. [2]

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı. [3]

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu, aralarında Panasonic, Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza attı. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti. [4]

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”[5], “ 4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”[6] ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”[7] gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'de StandartCY adlı gösterisiyle son baharda Amerika turnesine çıkmıştır.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku