Yaşam:
Yorum Yap Yazdır
Bu Çayın Kilosu 4 Bin Lira

Sütlüoğlu, ÇAYKUR brifing salonunda düzenlenen programda, beyaz çay alımının geçen yıl başladığını belirterek, üreticilerin çayın açmamış tepe tomurcuklarını kuru havada toplayarak kendilerine getirdiğini, araştırma enstitüsünde beyaz çay üretiminin gerçekleştiğini ifade etti.
 
"İmparatorların çayı" olarak adlandırılan beyaz çayı, bugünden itibaren piyasaya arz ettiklerini dile getiren Sütlüoğlu, "Bugün itibarıyla satışa başladık. 800 bin dekara yakın alanda sezonda bin 531 kilogram tomurcuk yaprak elde ettik, 370 kilogram beyaz çay üretimi gerçekleştirdik. Çok değerli bir çay. Çayın imparatoru" dedi.
'SAĞLIĞA SON DERECE FAYDALI'
Beyaz çayın sağlık açısından son derece değerli olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, "Bütün dünyada aranan ve kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan bir ürün. Antioksidan oranı diğer çaylara göre yüksek. Gençleştirme, cilt güzelliği, yaşlanmayı yavaşlatma, zayıflatma, yağ birikimlerini eritme özelliği var. Antikanserojen olduğunu bütün dünya biliyor. İlmi çalışmalar ve alınan sonuçlar var" diye konuştu. Dr. Ozan Fidan aracılığıyla Japonya'da bir üniversitede çalışma başlattıklarını ve çalışmanın devam ettiğini kaydeden Sütlüoğlu, "JP 53 olarak adlandırdığımız, kanserli hücreleri küçülten, yayılmasını önleyen bir maddeyi keşfettik. Çalışmalar devam ediyor. Gıda takviyesi olan bir ürün, ardından ilaç olarak kabul edilmesini bekliyoruz. Bu süreç, prosedürlerden sonra mümkün oluyor" ifadesini kullandı.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR olarak böyle bir ürünü Türkiye'ye kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Üreticiler teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Beyaz çay çok zor koşullarda toplanıyor. Üreticilerimiz bu zorluğa göğüs germese bunu başaramazdık" dedi.

'SATIŞINI E-TİCARET METODUYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Beyaz çayla üreticilerin ek gelire sahip olduğuna dikkati çeken Sütlüoğlu, şöyle devam etti:
"Beyaz çay 300 liradan alınıyor. Bu da üreticiye büyük katkı sağlıyor. Satışını ise e-ticaret metoduyla gerçekleştireceğiz. Bayilere vermeyeceğiz. Böylece e-ticaret kanalı da devreye girmiş olacak. Alıcılar ÇAYKUR'un satış sitesinden isteyebilecek ve kargoyla evlerine kadar gidecek. Kargo dahil 20 gram ambalajla tüketiciye 80 liraya ulaşacak. 'Beyaz İksir' adıyla piyasaya sürüldü. Sadece Rize'de genel müdürlük binası yanında satış reyonunda özel olarak satış gerçekleştireceğiz."
KİLOSUNU 4 BİN TL'DEN SATIYOR
Sütlüoğlu, dünyada üzerine kar yağan tek çayın Türk çayı olduğuna ve haşere barındırmadığına işaret ederek, "Biz haşere zehiri, kimyasalı kullanmıyoruz. Çayımız tohumdan üretildiği, yenilenmediği için doğal özelliğe sahip. Bizim çayımızda da çok çeşit var. Diğer ülkelerde çeşit sayısı çok az. Türkiye'de yüzlerce çeşit var. Doğal olması, haşere barındırmaması gibi nedenlerle çok kaliteli ve değerli bir çaydır. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" diye konuştu. Toplu satış yapmayacaklarının altını çizen Sütlüoğlu, "Sadece 20 gram olarak piyasaya sürüyoruz. Kilogram fiyatı 4 bin liraya geliyor. Az tüketilen bir çay, sağlık amacıyla tüketildiği için bu şekilde yaptık. Aynı çaydan iki üç kez demlenebiliyor. İhtiyaç duyan herkes alsın istiyoruz. Dışarıdan da talep var ama yurt içi satışı düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
ÇAYKUR'un e-ticaret satışını başlatmasıyla ülke genelinden ilk etapta 16 kişinin beyaz çay için talepte bulunduğu bildirildi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

İranlı Kadınlar da Türk Takılarını İstiyor
Söz konusu artışta özellikle altın takı ihracatının önemli etkisi oldu. İran'a yılın 6 ayında yapılan...

Haberi Oku