Teknoloji:
Yorum Yap Yazdır
3D baskıda ilaç devrimi
 Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Aprecia adlı ilaç firması tarafından kullanılan 3D baskı yöntemiyle üretilen ilk ilaç, Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) tarafından onaylandı. FDA onayı özellikle tıbbi malzeme, ilaç ve yöntemlerin kullanıma girebilmesi için alınması şart izinlerin en önemlisi.
 
Aprecia tarafından 3D yazıcıda hazırlanan ilaç suda eriyen tabletler şeklinde sunuluyor. Vücuda girdikten sonra 10 saniye içinde kana karışan ilaç, özellikle felç tedavisinde kullanılmak için geliştirilmiş.
 
İlacın 3D yazıcılarda basılması ise tabletin yapısının suda çok daha hızlı ve etkin erimesini sağlayacak şekilde tasarlanmasına izin vermiş. Böylece suya daha homojen ve daha hızlı biçimde karışan ilacın, başka yöntemlerle üretilenlerden daha hızlı etki gösterdiği gözlemlenmiş.
 
Tabii ki ilaç tabletlerinin üretimi, 3D yazıcıların tıp alanındaki tek kullanım şekli değil. Araştırmacılar bu teknolojiyi kullanarak, hastadan alınan örnek hücrelerle sıfırdan tüm organları yeniden oluşturmak için çalışmalar yapıyorlar. Bu teknoloji yeterince geliştirildiğinde, organ naklindeki tüm zorluklar bir anda geri bırakılmış olacak.

star
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

LG K serisi uygun fiyatlar ile geliyor
Akıllı telefon piyasalarının merak edilen firmalarından olan LG yeni telefonları ile kullanıcılarının...

Haberi Oku