Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Yol çalışmasında 2 tarihi mezar bulundu

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında 2 tarihi mezara rastlandı. Dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede bir göçük meydana geldi. İşçiler göçüğü kaldırdığı esnada ise kiremitten yapılmış mezar taşları ve kafatasıyla karşılaştı.

Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler kazı alanında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından Samsun Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. Olay yerine gelen müze görevlileri mezarları çıkarabilmek için saatlerce çaba sarf etti. Yaklaşık 1,5 metre derinlikteki mezar taşları tek tek yerinden söküldükten sonra altından çıkan kemikler, ekiplerce toplanıp torbalara konuldu. Ekiplerce yapılan değerlendirmeler sonucunda, mezarlıkların kıble hesabı yapılarak gömüldüğü gözlemledi. Mezarların Müslüman mezarlığı olma ihtimalinin yüksek olduğu değerlendiriliyor.

"2 BİN YILLIK OLDUĞU SÖYLENDİ"

Konu hakkında açıklama yapan Ataköy Mahalle Muhtarı İsmail Üstün, “Dün akşam aşırı yağışlardan dolayı yol çalışması yapılan bu alanda bir göçük oluştu. Göçüğün altında biz kafatası olduğunu belirledik ve üzerini kapattık. Daha sonra jandarmaya haber verdik. Bu sabah saatlerinde ekipler gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından mezarların 2 bin yıl öncesine dayandığı söylendi. Bu mezarlıkların bir Müslüman mezarlığı olabileceği yönünde de bazı delillere ulaşıldı. Bizim bu mahalle önceden köydü. Bu köy 500-600 yıllık bir köy. Dedemlerin anlatmasına göre bu köyde eski tarihlerde Rumlar yaşamış” dedi.

Müze yetkililerinin yapacağı incelemelerin ardından mezarların tarihi durumu netleşecek.

Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İlgili Haberler
Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ilk açıklama Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ilk açıklama

banner118

banner113

Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın Cazan kentine balistik füze fırlatıldı. Suudiler,...

Haberi Oku