Güncel:
Yorum Yap Yazdır
Eşini madende kaybeden mağdur 8 çocukla dışarda kaldı!
Devletimiz'den yardım istiyorum diyen anne! 8 Çocuğu ile ortada kalan anne eşinin acısını bile yaşıyamıyor. Musa Seven çocuklarını okutmak uğuruna hayatını kaybetti. Eğer Adnan Seven'de okulunu bitiremezse babası gibi madende çalışmaya başlayacak. Annenin dramı içler acısı.
Tek başına 8 çocuğuna nasıl bakacağını bilmediğini belirten Seven, eşinin çocuklarını okutma uğruna öldüğünü söyledi. Lise 12'nci sınıf öğrencisi Adnan Seven ise, okula gidememesi halinde babası gibi kömür ocağında çalışmak zorunda kalacağını belirtti.Şırnakın Dağkonak Köyü yakınlarında 18 Haziran günü kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi Musa Seven hayatını kaybetti. Eşinin ölümünden sonra 8 çocuğuyla ortada kalan Fatma Seven, büyük bir çaresizlik yaşadığını söyledi. Eşinin çocuklarını okutmak için 20 yıldır kömür ocaklarında çalıştığını belirten Seven şunları anlattı:"Eşim çocuklarımızın tamamını okutmak istiyordu. Ben de onun isteğini yerine getireceğim. Bunun için devletimizden, validen ve hayırsever insanlardan destek bekliyorum. Çocuklarım okusunlar, babaları gibi işçi olmalarını istemiyorum. Kömür ocaklarına gidip göçük altında kalmalarını istemiyorum. "'OKUMAK İSTİYORUZ'Ailenin lisö öğrencisi oğlu 16 yaşındaki Adnan Seven de, okuluna devam etmek istediğini belirterek,  "Okumak istiyorum. Eğer okuyamazsam, ben de babam gibi kömür ocağında çalışacağım mecburen" diye konuştu.Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi 12 sınıfa geçen Betül Seven ise doktor olmak istediğini söyledi. Basasının kendilerini okutmak için madende çalıştığını kaydeden Betül Seven, "Burası Şırnak. Kimse kızlarının okumasına o kadar önem vermiyor. Oysa babam tüm çocuklarının okumasını istiyordu" dedi.
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner118

banner113

TUS birinci dönem ek yerleştirme sonuçları...
ÖSYM tarafından, 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı birinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberi Oku